zaterdag 12 januari 2013

Jacques A.E. Nenquinprijs met aansluitende Nieuwjaarsreceptie

Beste Alumnus


We nodigen je van harte uit op de uitreiking van de Jacques A.E. Nenquinprijs en aansluitende nieuwjaarsreceptie op zaterdag 26 januari in het Pand te Gent, vanaf 17u. Een ideaal moment om samen met oud-professoren en medestudenten het glas te heffen!

De tweejaarlijkse Nenquinprijs beloont de auteur van de beste masterproef die door een internationale jury geselecteerd wordt uit vijf genomineerden van de Universiteit Gent en de Vrije Universiteit Brussel. De winnaar ontvangt hierbij een gegraveerd truweel en wint 2.000 euro, ter beschikking gesteld door de familie Nenquin.

De genomineerden van dit jaar zijn:
  • David De Moen: "Het Romanisatieproces in de regio van de Salluvii tijdens de 2e en 1e eeuw voor Chr.: een analyse van het sociaal netwerk"
  • Maxime Poulain: "Middeleeuws en postmiddeleeuws aardewerk uit het klooster en kasteel te Middelburg-in-Vlaanderen. Een techno-, typo- en chronologische analyse en socio-economische interpretatie"
  • Marit Van Cant "A scrutiny of osteological analyses of medieval populations in the rural Low Countries in comparison with north-western European case studies, based on the osteological analysis of the skeletal remains from Moorsel"
  • Yannick Van Hollebeke "Archeologie van het conflict in Vlaanderen. Tien jaar professionele archeologie van de Eerste Wereldoorlog onder de loep - Conflict Archaeology in Flanders: Ten Years of Professional Archaeology of the First World War under Scrutiny"
  • Barbara Wouters "A micromorphological study of the dark earth of Antwerp (burchtsite)"

De jaarlijkse receptie is tevens de ideale gelegenheid om lid te worden van onze vereniging of om bestaand lidmaatschap verlengen. Deze activiteit is gratis. Iedereen is dus welkom!

We hopen je massaal te mogen verwelkomen!
Het AGAr-team